Składniki:
- 1/2 kg mrożonego filetu z tilapii
- 2 jajka
- bułka tarta
- mąka pszenna
- sól
na zalewę:
- 4 i 1/2 szklanki wody
- 1 szklanka octu
- 5-6 łyżek cukru
- 2 łyżki soli
- 3-4 liście laurowe
- kilka ziarenek pieprzu
- 1 cebula
- Rozmrożoną rybę lekko solimy, obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju na złoty kolor. Upieczoną rybę układamy w naczyniu.
- Do garnka wlewamy wodę, ocet, cukier, sól, liść laurowy i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez kilka minut. Cebulę kroimy w piórka i wrzucamy do zagotowanej zalewy. Odstawiamy do ostygnięcia.
- Tilapię zalewamy zalewą i odstawiamy na minimum 3 dni do chłodnego miejsca.
Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.
chyba jest błąd ,bo jest w przepisie 2 razy woda ,a nie ma octu,podejrzewam ,ze ta szklanka wody to ma być ocet
OdpowiedzUsuńbardzo dziękuję za informację, przepis już poprawiłam :) pozdrawiam
OdpowiedzUsuń