Strony

piątek, 7 grudnia 2012

Pieczarkowa sałatka


Składniki:
  • 50 dkg pieczarek
  • 20 dkg sera żółtego
  • 3 jajka
  • mała cebula
  • łyżka vegety
  • sól, pieprz do smaku
  • łyżka majonezu


  1. Pieczarki kroimy w kostkę. Posypujemy vegetą i podsmażamy na łyżeczce margaryny. Gdy już będą miękkie odstawiamy z pieca i studzimy.
  2. Jajka gotujemy na twardo. Gdy ostygną kroimy w kostkę.
  3. Ser trzemy na tarce o średnich oczkach.
  4. Cebulę drobno siekamy.
  5. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez oraz sól i pieprz.


Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz