Jeśli nie macie dużo czasu na przygotowanie obiadu to musicie wypróbować ten przepis. Zupa o delikatnym smaku i o lekkiej konsystencji na pewno zaspokoi Wasze kubki smakowe. Przygotowuje się ją naprawdę szybko i nie wymaga dużo pracy.
Składniki:
- 2 średnie pory
- 1 i 1/2 litra wody z 2 kostkami rosołowymi lub 1 i 1/2 litra wywaru
- 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego
- 20 dkg pieczarek
- 4-5 serków topionych kremowych
- sól, pieprz
- ziele angielskie
- 2 łyżki oleju
- Olej mocno nagrzewamy w dużym garnku. Wrzucamy do niego pokrojony por. Kilka chwil smażymy. Dodajemy pokrojone pieczarki i mięso mielone. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy sól i pieprz.
- Wodę zagotowujemy i rozpuszczamy kostki rosołowe. Dodajemy ziele angielskie. Rosół wlewamy do garnka z pieczarkami, mięsem i porem. Gotujemy wszystko 10-15 minut (aż pieczarki będą miękkie). Następnie dodajemy serki topione i mieszamy tak długo aż serki się rozpuszczą.
- Zupę zagotowujemy. Bardzo dobrze smakuje z bagietką.
Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich. Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.
Ojej, wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńCzesem uzywam serków topionych do makaronu - wychodzi doskonały sos. Pomysl na zupe jest genialny. Łatwe i zapewne pyszne danie:)
OdpowiedzUsuńPysznosci!!! wlasnie w tym momencie ja gotuje. Latwa szybka i smaczna polecam
OdpowiedzUsuńJA DODAJE JESZCZE PODSMAZONA METKE CEBULOWA JEST MNIAM
OdpowiedzUsuńmielone mięso doprawiam , formuję mini pulpeciki , wrzucam na pory, podsmażam na złoto.Reszta jak wyżej.Trochę bardziej pracochłonne ale efekt , przede wszystkim wizualny ale i smakowy -rewelacyjny!
OdpowiedzUsuń