Strony

niedziela, 30 grudnia 2012

Makaron z łososiem

Wczoraj na kolację na naszych talerzach pojawił się makaron w towarzystwie wędzonego łososia oprószony serem feta. 


Składniki:
  • paczka makaronu
  • 250 ml śmietany 18%
  • 200 g wędzonego łososia
  • kostka sera feta
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • szczypta ostrej papryki
  1. Makaron gotujemy al dente.
  2. Na patelnię wlewamy śmietanę, łyżeczkę oregano, szczyptę soli, pieprzu oraz paprykę. Łososia kroimy w kostkę i wrzucamy do śmietany. Wszystko mieszamy i lekko podgrzewamy. 
  3. Do gotowego sosu wrzucamy makaron i dokładnie mieszamy. Makaron nakładam na talerz o posypujemy serem feta.




Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz