Składniki:
- 2 szklanki mleka
- 1/4 szklanki kaszy mannej
- cukier wg uznania
- szczypta cynamonu
- owoce wg uznania
- łyżka roztopionego masła
- Mleko przelać do garnka i gdy zacznie się gotować zmniejszyć ogień, powoli wsypywać kasze manną ciągle mieszając by nie powstały grudki. Gotować tak ok 5 minut aż kasza zgęstnieje
- Gotową kaszę przelać do miseczki bądź szklanki, udekorować owocami, posypać cukrem i polać masełkiem. Na końcu wszystko posypać cynamonem.
Kaszka manna jest zawsze pyszna, ale z masłem nigdy jej nie jadlam. Pewnie przez fobię do masła, która chodzi za mną całe życie. ;)
OdpowiedzUsuńWolę odrobinę gęstszą kaszkę, ale chętnie spróbowałabym z cynamonem, bo jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuń