Strony

piątek, 20 lipca 2012

Pomidory z jogurtem

Pomidory pasują do sałatek, makaronu, kanapek, pizzy i można tak jeszcze wiele wymieniać. Ja postanowiłam wykorzystać je w bardzo prosty sposób - po prostu z jogurtem.
To danie pasuje zarówna na śniadanie czy na kolację. Jest lekkie i zdrowe. Pomidorów jest teraz mnóstwo w każdym warzywniaku więc trzeba je wykorzystywać do wielu dań. 





Składniki na dwie porcje:
  • 2 pomidory
  • duży jogurt
  • pół małej cebuli
  • pół łyżeczki oregano ( na jedną porcję )
  • sól wg uznania
  • pieprz wg uznania
  1. Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w drobną kostkę.
  2. Do miski wrzucamy pomidory i cebulę. Zalewamy wszystko jogurtem. Dodajemy przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  3. Smakują najlepiej ze świeżym pieczywem z masłem. 






Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.
Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych

1 komentarz: