Strony

sobota, 18 sierpnia 2012

Frytki z klusek śląskich

Jeśli zostało Wam kilka klusek z obiadu możecie je jeszcze wykorzystać i zrobić z nich pyszne frytki. Idealnie nadają się na podwieczorek. Są smaczne i chrupiące.




Składniki:

  • kluski, które zostały z obiadu
  • olej
  • ketchup
  1. Kluski kroimy na połówki lub ćwiartki.
  2. Do średniego garnka wlewamy olej. Rozgrzewamy go.
  3. Pokrojone kluski wrzucamy do oleju. Nie wrzucamy ich za dużo żeby się nie posklejały. Delikatnie co jakiś czas mieszamy.
  4. Gdy kluski się zarumienią wyciągamy je na papier. 
Frytki z klusek wcinamy na przykład z ketchupem.





Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.


2 komentarze: