Strony

poniedziałek, 7 stycznia 2013

Babka babuni




Składniki:

  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 kostki margaryny
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanka cukru
  • cukier waniliowy
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cukru pudru
  1. Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Cały czas miksując dodajemy mleko i roztopioną (schłodzoną) margarynę. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko powoli miksujemy.
  2. Gotową masę przekładamy do formy wysmarowanej margaryną i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Pieczemy około 40 minut.
  3. Gotową babkę posypujemy cukrem pudrem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz