Strony

środa, 18 lipca 2012

Makaron ze szpinakiem i serem pleśniowym

Gdy nie macie za dużo czasu na przygotowanie obiadu lub gdy nie chce się Wam stać w kuchni w upalne dni polecam zaserwować makaron ze szpinakiem. Danie przygotujemy błyskawicznie. Jest zdrowe i pożywne. Koniecznie spróbujcie.






Składniki:
  • paczka szpinaku mrożonego
  • paczka makaronu np. muszelki
  • 3 ząbki czosnku
  • kostka sera pleśniowego
  • łyżeczka wegety
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • odrobina oliwy
  1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu.
  2. Oliwę rozgrzewamy na patelni. Wrzucamy szpinak i dodajemy rozgnieciony przez praskę czosnek. Całość mieszamy i kilka minut dusimy. Dodajemy przyprawy i pokrojony ser. Mieszamy tak długo aż ser się roztopi. 
  3. Do szpinaku wrzucamy makaron i dokładnie mieszamy. Można podawać z pomidorem.



Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.
Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz