Strony

niedziela, 29 lipca 2012

Kasza manna z mlekiem

Kasza manna na mleku jest to jedno z moich dań z dzieciństwa. Można ją podać z ulubionymi owocami, masełkiem, cynamonem i cukrem. Danie to kojarzy mi się z czymś lekkim, słodkim i smacznym. Ma dużo witamin i na pewno doda nam dużo energii. 



Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 1/4 szklanki kaszy mannej
  • cukier wg uznania
  • szczypta cynamonu
  • owoce wg uznania
  • łyżka roztopionego masła
  1. Mleko przelać do garnka i gdy zacznie się gotować zmniejszyć ogień, powoli wsypywać kasze manną ciągle mieszając by nie powstały grudki. Gotować tak ok 5 minut aż kasza zgęstnieje
  2. Gotową kaszę przelać do miseczki bądź szklanki, udekorować owocami, posypać cukrem i polać masełkiem. Na końcu wszystko posypać cynamonem. 
Wszystkie materiały zamieszczone na tej stronie podlegają ochronie praw autorskich.Zdjęcia pochodzą ze zbiorów własnych lub internetowych

2 komentarze:

  1. Kaszka manna jest zawsze pyszna, ale z masłem nigdy jej nie jadlam. Pewnie przez fobię do masła, która chodzi za mną całe życie. ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wolę odrobinę gęstszą kaszkę, ale chętnie spróbowałabym z cynamonem, bo jeszcze nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń